Rajoni

Pllakë përkujtimore në nderim të viktimave amerikane

Ambasadori amerikan Paul Wohlers dhe ministri i Mbrojtjes Zoran Jolevski kanë përuruar sot pllakën përkujtimore në nderim të viktimave nga rrëzimi i avionit amerikan gjatë Luftës së Dytë Botërore.

pllak-euml-p-euml-rkujtimore-n-euml-nderim-t-euml-viktimave-amerikane_hdPllaka përkujtimore u shpalos në fshatin Vratnicë, rrethinë e Tetovës, ku supozohet që në gusht të vitit 1944 të jetë rrëzuar një avion bombardues amerikan, transmeton zhurnal.

Si pasojë, pjesa më e madhe ekuipazhit ka humbur jetën dhe vetëm dy nga pjesëtarët e tij kanë mbijetuar.

Pllaka përkujtimore është vendosur në kujtim të viktimave dhe të banorëve të fshatit, të cilët u kishin dalë në ndihmë të mbijetuarve dhe kishin varrosur viktimat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button