Parlamentare

Kuvend-Ligji i ri për sektorin minerar, Rama: Rrit sigurinë në miniera

Kryeministri-Edi-Rama-gjate-seances-plenare-ne-Kuvend-Foto-Agim-Dobi-36-525x350Kryeministri Edi Rama tha sot në Kuvend se ndryshimet në ligjin “Për sektorin minerar” kanë në thelb rritjen e sigurisë në miniera dhe më pas domosdoshmërinë për inovacion dhe garancinë për progres.
Duke marrë fjalën sot në Kuvend gjatë diskutimit në parim të këtij ligji, kryeministri falenderoi ministrin e Energjitikës dhe gjithë ekipin e tij për vendosmërinë me të cilën kanë çuar përpara një proces të vështirë, “duke futur duart ne nje strofke gjarperinjsh”, theksoi ai.  “Tregues i kësaj është revokimi i lejeve minerare për 160 subjekte që nuk përmbushnin detyrimet kontraktuale ndaj shtetit. Kjo është një provë e vendosmërisë, por dhe e vështirësisë së këtij procesi”, u shpreh kryeministri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button