Kosova

Letonia kërkon normalizimin e marrëdhënieve Kosovë–Serbi

Hapja e kapitujve të parë negociues të Serbisë për anëtarësim në BE është qëllimi i parë, por sukses e shpejtësia e përparimit varet nga vetë Serbia.

letonia-k-euml-rkon-normalizimin-e-marr-euml-dh-euml-nieve-kosov-euml-ndash-serbi_hdKështu ka thënë kryesuesi i Këshillit të Ministrave të BE-së dhe ministër i Punëve të Jashtme të Letonisë Edgars Rinkeviçs, e cila ka marrë kryesimin e Bashkimit Evropian.

Rinkeviçs për gazetën e Beogradit “Veçernje novosti” ka vlerësuar se përparimi është çelës i realizimit të planit aksional në të cilin është shumë i rëndësishëm vazhdimi i dialogut me Kosovën, transmeton Koha. net.

“Letonia pret që Serbia dhe Kosova të vazhdojnë të punojnë në normalizimin e mëtejmë të marrëdhënieve në të gjitha nivelet, ashtu siç janë pajtuar me Marrëveshjen e Brukselit në prillin e vitit 2013. Dialogu në nivelin e lartë duhet të vazhdojë së shpejti në mënyrë që të përshpejtohet zbatimi i marrëveshjeve të arritura”, ka thënë Rinkeviçs.

Ai ka shtuar se nuk ka ndryshim në pikëpamjet e qëllimit të dialogut dhe se procesi, ashtu si është paraparë në kornizën negocieuse, duhet të sjellë te normalizimi i gjithanshëm i marrëdhënieve Serbi –Kosovë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button