Kronika

Logo për vizitën e Atit të Shenjtë, me ngjyrat e Vatikanit dhe flamurit shqiptar

Logo-per-viziten-e-PapesKoordinatori i përgjithshëm  i vizitës së Papa Françeskut, në Tiranë, Albert Nikolla  ka shpjeguar gjatë takimit të sotëm me mediat, logon e vizitës.

Sipas tij, personi në qëndër të logës simbolizon mishërimin e Zotit tek njeriu duke drejtuar duart drejt kryqit, ndërsa gjurmët e gjakut poshtë këmbëve të personit simbolizon sakrificën dhe vuajtjen e martirëve.

Për Nikollën, motoja e vizitës së Atit të Shenjtë në Shqipëri “Së bashku me Zotin drejt një shprese që nuk na zhgënjen”, është një thirrje e madhe për besimtarët e krishterë.

Ndërsa përsa i përket ngjyrës së kuqe dhe të zezë simbolizojnë ngjyrat e flamurit ahqiptar , nga ana tjetër ngjyra e verdhë dhe e bardhe nënkupton ngjyrat e Vatikanit”, tha koordinatori Nikolla për mediat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button