Maqedonia

Ndërpritet seanca e parë e Kuvendit të Maqedonisë

Para disa minutash ka filluar seanca e parë e përbërjes së re parlamentare në Kuvendin e Maqedonisë, shkruan Telegrafi Maqedoni.

15:39. Deputeti i Lëvizjes BESA, Zeqiirja Ibrahimi në fjalimin e tij ka deklaruar se në radhë të parë ka hasur vërejtje, ku një pjesë e materialeve nuk është përkthyer në gjuhën shqipe, që hedh poshtë deklaratat e deritanishme të BDI-së se gjuha shqipe është zyrtare.

Ibrahimi poashtu ka kërkuar që të mos i verifikohet mandati Johan Tarçullovskit, i cili nga Gjykata e Hagës ishte i dënuar për krime lufte, ndaj shqiptare të Maqedonisë, gjegjësisht masakrës në Luboten.

15:33. Zgjidhen deputetët e rinj të Maqedonisë. Me 119 vota Për dhe asnjë kundër Kuvendi e ka verifikuar mandatet e deputetëve të rinj.

14:24. Seanca konstituive është ndërprerë, me arsye që Komisioni për verifikim të takohet me udhëheqësin e KSHZ-së. Seanca u caktua në ora 14:30.
14:20. Deputeti nga opozita, Oliver Spasovski në procedurën shënuese ka reaguar dhe nga foltorja para deputetëve ka thënë se kjo është e pashembullt dhe nuk është në pajtim me rregullat dhe Kushtetutën që me seancën të përfaqësojë Veljanoski.

14:05. Trajko Veljanoski nuk është tërhequr nga pozicioni i kryetarit te Parlamentit dhe ai e ka hapur seancën konstituive edhe pse shumë deputetë kanë reaguar ndaj këtij veprimi të deputetit nga partia në pushtet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button