Europa

Një deputet arrestohet me dyshimin për abuzim me pushtetin

ee703-489x350Zëdhënësi dhe deputeti i Partisë Socialdemokrate (PSD) në pushtet në Rumani u akuzua për abuzim me pushtetin, një tjetër pengesë për partinë e kryeministrit Victor Ponta, 10 ditë para zgjedhjeve presidenciale.

”Dan Sova akuzohet se ka premtuar të ndërhyjë tek ministri i Drejtësisë për ta bindur që të hartonte një projektligj që parashikonte amnistinë dhe faljen për disa raste korrupsioni”, njoftoi prokuroria antikorrupsion (DNA) dje në mbrëmje.

Sipas DNA-së, një projekt i tillë do t’i mundësonte dy deputetëve të PSD-s, njëri i dënuar së fundmi për korrupsion dhe tjetri nën hetim për abuzim me pushtetin, që të shpëtonin nga burgu.

Kjo çështje e re vjen vetëm disa ditë pas dënimit të tre deputetëve të PSD-së, përfshirë vjehrrin e kryeministrit Victor Ponta, për abuzim me pushtetin, në një hetim që kishte të bënte me marrjen ilegalisht të 43 mijë hektarë pyll me një vlerë prej 303 milionë euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button