Bota

OKB: 72 orë armëpushim dhe bisedime izraelito-palestineze në Kajro

aaaa1-527x350Delegacionet izraelite dhe palestineze do të shkojnë në Kajro për negociata me ndërmjetësimin e qeverisë egjiptiane, deri në arritjen e një marrëveshjeje të qëndrueshme për armëpushim në Gaza, deklaroi zëdhënësi i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Stephane Dujarriç, në një deklaratë të përbashkët me sekretarin amerikan të Shtetit, John Kerry pas njoftimit për arritjen e një armëpushimi 72-orësh
mes Izraelit dhe Hamasit. Gjatë bisedimeve palët duhet të ngrenë të gjitha çështjet shqetësuese. ”Ne jemi duke u mbështetur në një përpjekje të vazhdueshme ndërkombëtare për të ndihmuar palët në arritjen e një armëpushimi afatgjatë”, njoftohej në komunikatën e rastit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button