Rajoni

Papa: Islami nuk është terrorizëm, e ndjeva kur falesha në xhami

Gjatë udhëtimit që ka bërë në Romë, pas vizitës në Turqi, Papa tha se barazimi që disa i bëjnë islamit me dhunën është i gabuar dhe aq më pak islami nuk është terrorizëm.

papa-islami-nuk-euml-sht-euml-terroriz-euml-m-e-ndjeva-kur-falesha-n-euml-xhami-foto_2_hdAti i Shenjtë iu bëri thirrje klerikëve myslimanë që të dënojnë terrorizmin, për ta larguar steriotipin e lidhjes së fesë me dhunën.

Papa shtoi se e kupton mjaft mirë arsyen se përse myslimanët janë ndjerë të ofenduar nga kritikët në Perëndim që e lidhin fenë me dhunën.

“Për sa i përket islamofobisë, është e vërtetë që kur dikush sheh aktet terroriste, jo vetëm në këtë rajon, por edhe në Afrikë, reagimi është që inatosen nëse ky është islami. Dhe shumë njerëz të këtij besimi ofendohen. Shumë prej tyre thonë që nuk jemi të tillë, sepse Kurani është libër i paqes. Është një libër profetik i paqes. Dhe terrorizmi nuk është islam”, tha Papa.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button