Kronika

Privatësia, Shqipëri-Itali marrëveshje bashkëpunimi për Call Center-at

Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Besnik Dervishi u prit në një takim nga homologu i tij Antonello Soro.

nenshkrimKomisioneri Dervishi e informoi homologun Italian mbi aktivitetin që ka zhvilluar Autoriteti Shqiptar i Mbrojtjes se të Dhënave Personale dhe shprehu vullnetin e tij për të çuar në një nivel më të lartë këtë bashkëpunim midis dy autoriteteve në kuadër të arritjes së objektivave të përbashkëta.

Në përfundim të takimit, dy Komisionerët nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi. Qëllimi i kësaj marrëveshjeje është nxitja e bashkëpunimit për shkëmbim të vazhdueshëm të eksperiencës në kryerjen e inspektimeve/mbikëqyrjeve të përbashkëta në kontrollues/kompani Italiane që ushtrojnë aktivitet në territorin e Republikës së Shqipërisë dhe përpunojnë të dhëna personale.

Gjatë vizitës, përfaqësuesit e Komisionerit zhvilluan edhe takime të tjera të nivelit teknik në të cilat u diskutua mbi inspektimet administrative të ushtruara në kompani call center dhe në kontrollues të cilët  përpunojnë të dhëna në mënyrë elektronike apo për qëllime marketingu.

Një takim i veçantë u zhvillua me Njësinë Speciale për Mbrojtjen e Privatësisë pranë Guardia di Finanza. Në këtë takim delegacioni i Komisionerit u njoh nga afër me veprimtarinë inspektuese të këtij institucioni në funksion të mbrojtjes së të dhënave personale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button