Kronika

Procesverbali, zbardhet debati në KLD. Gjoni: Gruas sime i vunë 800 mijë euro gjobë

gjin-gjoni1-320x266Këshilli i Lartë i Drejtësisë zbardhi procesverbalin e debateve të zhvilluara në mbledhjen e datës 17 tetor 2014. Debatet në mbledhjen ku merrnin pjesë edhe ish-anëtarët Elvis Çefa dhe Lulzim Lelçaj, të shkarkuar nga Kuvendi dy ditë më parë, kanë rrahur rreth Komisionit hetimor parlamentar të ngritur ndaj tyre. Fillimisht ky komision është cilësuar si antikushtetues nga Presidenti i Republikës.

Në vijim anëtari Gjin Gjoni ka pretenduar se pushteti ekzekutiv dhe legjislativ po i bëjnë presion KLD-së. Sipas Gjonit, presion i paprecedentë po u bëhet edhe familjarëve të anëtarëve të Këshillit. Anëtari Gjoni është shprehur se bizneset e bashkëshortes së tij ishin gjobitur me 900 milionë lekë dhe sipas tij, kjo bëhej me qëllim që ai të mbyllte gojën në KLD. Debatet mes anëtarëve nuk kanë munguar as gjatë shqyrtimit të pikave të rendit të ditës për emërimin e kryetarëve të pesë gjykatave.
Për shkak të materialit voluminoz, plot 205 faqe, në vijim paraqiten pasazhe të shkëputura nga fjalët e anëtarëve nga debatet e regjistruara në procesverbalin e mbledhjes së KLD-së.

DEBATI

Bujar Nishani: Është e palejueshme nga Kushtetuta dhe nga ligjet që një pushtet siç është pushteti legjislativ, të hetojë, kuazi gjyqësisht, një pushtet tjetër që është pushteti gjyqësor. Kjo është e paprecedentë. Nuk ka ndodhur ndonjëherë në Shqipëri. ….

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button