Kronika

Reforma territoriale-Kushtetuesja rrëzon kërkesën e PD për pezullim të ligjit

Gjykata Kushtetuese rrëzoi kërkesën e PD-së për pezullimin e reformës territoriale, ndërkohë që vazhdon shqyrtimin e kërkesës për antikushtetueshmërinë e saj.

kushtetuesjaGjykata Kushtetuese, po shqyrton paraditen e sotme kërkesën e Partisë Demokratike të opozitës për ‘pezullim dhe shpallje si të papajtueshëm me Kushtetutën të ligjit “Për ndarjen administrativo-territoriale të njësive të qeverisjes vendore në Republikën e Shqipërisë”, i miratuar më 31 korik në parlament.

Në seancën gjyqësore është i pranishëm ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bled Çuçi, ndërsa opozita përfaësohet me ekspertët ligjorë Ivi Kaso dhe Oerd Bylykbashi.
Harta e re administrative e ndan vendin në 61 njësi vendore.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button