Europa

Rumania zbulon gaz në Detin e Zi

rumania-zbulon-gaz-n-euml-detin-e-zi_hdRezervat e gazit që pritet të zbulohen në Detin e Zi mund t’i sigurojnë Rumanisë pavarësinë e saj energjetike.

Kryeministri Viktor Ponta vizitoi punimet që po kryejnë në det kompanitë “Exxon Mobil” dhe “Petrom” në një largësi prej 200 km nga bregu dhe thellësi 800 metra.

Kryeministri vlerësoi synimet e “Exxon Mobil” për të qenë i pranishëm në tregun rumun të gazit duke e inkurajuar për shpejtimin e procesit të kërkimeve. Ai u shpreh pozitivisht për projektet e ardhshme për kërkimin e burimeve të tjera të gazit në Detin e Zi.

“Lajmi i mirë është se Rumanisë i duhen këto rezerva të gazit natyror për të siguruar pavarësinë energjetike”, deklaroi Viktor Ponta.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko gjithashtu
Close
Back to top button