Kronika

Studentët e Gjeologji-Minierave në protestë: S’ i japim godinën Gjykatës së Lartë

imagesTjetërsimi i godinës së Fakultetit të Gjeologjisë dhe Miniera,  ka bërë që studentët të hidhen në protesta, për të kundërshtuar vendimin e qeverisë, i cili lejon që aty të zhvendoset Gjykata e Lartë. Gjithashtu në protestën 30 minutëshe, i janë bashkuar edhe pedagogët e Universiteti Politeknik, të cilët nën një zë kërkojnë anulimin e vendimit.

Aktualisht ata janë vendosur në ambientet e Politeknikut, por kjo nuk është favorizuese pasi vendimi i qeverisë sipas protestuesve penalizon 1600 studentë, që frekuentojnë fakultetin. Mësohet se në lidhje me këtë protestë është zhvilluar një mbledhje urgjente me rektorin dhe dekanin, për të gjetur një zgjidhje.

Në mbledhjen e së mërkurës, qeveria vendosi që Gjykata e Lartë të zhvendoset në godinën ku aktualisht është Fakulteti i Gjeologjisë dhe Minierave. Në vendimin e marrë nga Këshilli i Ministrave, Gjykata e Lartë, do të ndryshojë godinë duke u zhvendosur nga godina aktuale përballë Ministrisë së Financave.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button