Europa

Të paktën 30 të vdekur dhe pesë mijë refugjatë të shpëtuar nga marina italiane

ee84Të paktën 30 trupa u gjendën dje në një anije me refugjatë në detin Mesdhe, kjo dramë e radhës ka shkaktuar shumë polemika në Itali ndonëse marina ushtarake arriti të shpëtojë pesë mijë persona gjatë fund javës.
“Dje gjatë një operacioni shpëtimi dhe inspektimi të një anijeje, rreth 30 trupa u gjendën në pjesën e përparme”, theksoi sot në një komunikatë marina ushtarake duke konfirmuar edhe informacionet e ardhura nga media.
“Personeli i ndihmës së shpejtë që u dërgua në vendngjarje deklaroi se shkaqet e vdekjeve janë asfiksimi dhe mbytja, si dhe këshilloi që trupat të mos nxirren deri sa anija të mbërijë në port për shkak të hapsirave të ngushta”, thuhet në komunikatë.
Disa qindëra persona gjenden në këtë anije bashkë me kufomat që pritet të mbërrijnë në fund të mesditës në portin e “Pozzallo”-s, në Siçili, ndërkohë që zbarkimi i trupave të viktimav parashikohet të kryehet nesër në mëngjes

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button