Kronika

Universitetet, sot publikohen listat përfundimtare të fituesve

Studentet-Universiteti-Tirane-1-508x350Ministria e Arsimit shpall sot listat përfundimtare të fituesve në universitete. Nga faza e parë rezultuan rreth 19 mijë fitues, të cilët kishin plotësuar formularin e preferencave.

Gjatë kësaj periudhe maturantët kishin afat të kryenin proceduarat e regjistrimit online. Ndërkaq, mes dy opsioneve që kishin për të zgjedhur, atij për të mbetur në degën që ishin shpallur fitues në fazën e parë dhe asaj për të vazhduar konkurimin, maturantët do të kishin mundësi të zgjidhnin vetëm një.

Ata që zgjodhën alternativën e dytë do të mund të verifikojnë sot në listë nëse kanë arritur të renditen në një preferncë më të lartë. Ngritja bëhet autoatikishtë në varësi të pikëve . Pas kësaj, duke filluar nga 1 tetori deri në 7 shtator , fituesit do të kenë mundësi ti nënshtrohen procedurave të regjistrimit, pranë sekretarive mësimore.

Dalja e formularit A3, në të cilin nis raundi i dytë i konkurrimit për ata që janë jashtë fazës së parë do të behët pas dy javësh.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button