Kronika

Urimi i kryepeshkopit Janullatos për Pashkë

Kryepeshkopi i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, Janullatos ka uruar besimtarët ortodoksë për festën e Pashkës. përmes mesazhit të përvitshëm.

Kryepeshkopi shprehet se ringjallja e Krishtit simbolizon dalje nga dëshpërimi për shkak të varfërisë, dalje nga dëshpërimi që akumulon hidhërimi i padrejtësisë, i shpifjes, dalje nga zhgënjimi që shkaktojnë gabimet dhe mëkatet.

“Pashkë do të thotë kalim, dalje. Na fton në një dalje nga dëshpërimi që shkakton varfëria, hidhërimi i padrejtësisë dhe shpifjes, dështimit. Brenda dritës paskale mund të shohim jetën tonë me optimizëm dhe mendim krijues. Me besimin se Krishtit të Ngjallur iu dha cdo pushtet në qiell dhe mbi dhe dhe ai qëndron me ne në të gjithë ditët tona”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button