Politika

Vettingu, Vlahutin: Duhen burime njerëzore të duhura për ta zbatuar

Një ditë pas progres raportit ku Komisioni Europian rekomandoi hapjen e negociatave për Shqipërinë, ambasadorja e Bashkimit Europian në Tiranë, Romana Vlahutin thotë se ky rekomandim pozitiv është një objektiv që tregon se ku ndodhet Shqipëria.

Në bashkëbisedim me studentët e Shkencave Sociale, Vlahutin tha se miratimi i Vettingut është shumë e rëndësishëm dhe duhen burime të duhura njerëzore për t’u zbatuar.

Raporti solli një lajm të mirë për Shqipërinë. Komisioni Europian përcolli rekomandimin pozitiv për çeljen e negociatave.  Raporti është objektiv se ku gjendet Shqipëria.

Objektivi ynë i përbashkët është anëtarësimi në BE.

Vettingu është i rëndësishëm dhe për zbatimin e tij duhen burime njerëzore të duhura

Do të jetë një proces i gjatë, do të ndryshojë mënyra në të sjellurit.

BE mund të funksionojë në mënyrë të njëjtë nëse kemi të njëjtat standarde. Shqipëria duhet të arrijë standard që të bëhet pjese e BE”, tha Vlahutin.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button