Kronika

Vjedhja e 6 mld në bankë, në hetim edhe persona të tjerë, shuma më e madhe se deklarimi

banka-320x241Pavarësisht rrëfimit të punonjësit të Bankës së Shqipërisë, Ardian Bitraj, se të gjitha lekët që kishte vjedhur i kishte shpenzuar në lojërat e fatit, prokuroria ka dyshime të forta se ai nuk është treguar i sinqertë dhe se ka bashkëpunëtorë të tjerë në vjedhjen më të madhe të Bankës së Shqipërisë, ku vetë i pandehuri ka deklaruar se ka tërhequr 600 milionë lekë.

Për shkak se hetimet konsiderohen si sekret shtetëror tashmë, nuk ka ende një version zyrtar nga prokuroria për këtë proces, ndërkohë që një burim konfidencial u shpreh se është zgjeruar rrethi i të dyshuarve, të cilët janë punonjës në godinën e Bankës së Shqipërisë, që ndodhet në Linzë, por edhe të nëpunësve të tjerë në BSH, që kishin detyrë të kryenin inventarizimin.

Prokuroria ka nxjerrë në mesditë një listë me emrat e personave që do të pyeten mes tyre, të punonjësve që kishin detyrë kontrollin e çdokujt që ishte i autorizuar për të hyrë e për të dalë në këtë objekt, si edhe një urdhër për sekuestrimin e kamerave të sigurisë për të evidentuar lëvizjet e brendshme të punonjësve, mes tyre edhe të dy të arrestuarve, Mimoza Bruzia dhe Ardian Bitraj.

Në vijim të veprimeve hetimore  për të verifikuar deklaratat e përgjegjësit të arkës stok, Bitraj, do të bllokohen edhe kamerat përreth banesës së tij, si edhe do të pyeten pronarët e tyre, duke qenë se 45-vjeçari është shprehur që i ka shpenzuar lekët në lojrat e fatit poshtë banesës.

Vetë Bitraj pretendon se shumat prej 600 milionë lekë i ka tërhequr përgjatë 4 viteve, me dijeninë e koleges së të njëjtit sektor, Bruzaj, duke ndjekur një mekanizëm për skenar filmash.

Ai thotë se hynte në këtë sektor, ku i ishin besuar çelësat nga Banka e Shqipërisë me libra, të cilat i zëvendësonte me lekë të prerjeve 5 mijëshe. Bitraj thotë se lekët i fshihte në trup dhe se ka patur ditë që ka kaluar pragun e bankës edhe me 10 milionë lekë të fshehura

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button