Xhafaj nga Lezha: Goditje grupeve kriminale dhe lidhjeve të tyre ekonomike

Policia e Shtetit është duke u riorganizuar për t’i shërbyer parandalimit të krimit dhe një kontroll të mirë të territorit. Kështu u shpreh ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj pas analizës së policisë së Lezhës.
“Ne jemi duke bërë një riorganizim të ri policor që synon një kontroll më të mirë të territorit dhe një marrëdhënie të re të policisë me qytetarët. Duam të forcojmë praninë e policisë në territor, komunikimin e drejt për drejtë të oficerëve të komunitetit me banorët. Për t’i shërbyer parandalimit të krimit, dhe për të qenë më të vëmendshëm ndaj krimeve në mjedis, ndërtimeve të paligjshme dhe më shumë shërbim ndaj qytetarëve në jetën e tyre të përditshme”, tha Xhafaj.

Ministri foli dhe për vettingun në polici për të cilën tha se synon forcimin e besimit brenda radhëve të policisë, rritjen e besueshmërisë së qytetarëve tek policia dhe rritjen e efiçencës në zbatimin e ligjit.

Grupet kriminale janë fokusi i strukturave vendore dhe policisë kriminale, tha Xhafaj. “Është e vërtetë që ka një punë të mirë të nisur për identifikimin e këtyre grupeve kriminale, të përbërjes së këtyre grupeve kriminale dhe aseteve të krijuara prej tyre nga veprimtaria në Lezhë. Në kuadër të operacionit “Forca e ligjit” ne duam dhe jemi të vendosur për ti goditur fort këto grupe kriminale po dhe për t’iu prerë atyre dhe lidhjet ekonomike dhe asetet që kanë vendosur dhe i kanë si mjet për të ushtruar veprimtarinë kriminale”, tha ministri i Brendshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *