Politika

Zyrtari i DASH, Yee: Të shmangim të rinjtë nga terrorizimi

Zëvendës/ndihmës sekretari amerikan i shtetit për Çështjet e Europës dhe Euro-azisë, Hout Brian Yee, gjatë vizitës në Shqipëri ka theksuar se lufta kundër terrorizimit në rajonin e Ballkanit duhet të jetë gjithëpërfshirëse.

Zyrtari i lartë i DASH-it, ka thënë se është e rëndësishme të kuptohen arsyet pse luftëtarët shkojnë të luftojnë në Siri dhe Irak.

“E rëndësishme është të shmangim nga ajo rrugë të rinjtë që nuk shohin asnjë perspektivë, – tha Yee. –  Motivet janë të ndryshme, nga ato ekonomike, deri te ato ideologjike. Ballkani duhet të bashkëpunojë në luftën kundër terrorizimit. Disa popullata janë më të brishta ndaj këtij fenomeni”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button