Home / Rajoni / Maqedonia / Zëdhënësja e Ministrisë së Kulturës ka kërkuar ryshfet për të punësuar një person në MPB

Zëdhënësja e Ministrisë së Kulturës ka kërkuar ryshfet për të punësuar një person në MPB

Prokuroria Themelore Publike në Veles ka zbatuar hetim deri te Gjykata Themelore-Veles ku ka dorëzuar propozim prokurorie kundër D.N.K., e punësuar si zëdhënëse në zyrën të zëvendësministrit për kulturë për padi penale ‘Ryshfet’, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ajo, sipas PTHP-së, në periudhën nga 7 qershor deri 3 shtator 2016 disa herë i ka mashtruar në dëmtim (babain dhe vajzën), shtrembërime të faktit se mund ta punësojë djalin e tyre, gjegjësisht vëllain, në Ministrinë për Punë të Brendshme në shpalljen për pranim të policëve, e cila ishte përgjatë veprimit për ryshfet.

Për më tepër, ajo u është referuar marrëdhënieve të ngushta miqësore me njerëz me ndikim në qeverinë aktuale dhe MPB që kanë çuar në dëmtim që të paguajnë një shumë të holla totale prej 183,500 denarë, edhe atë gradualisht, siç rrjedhin aktivitetet rreth konkursit për punësim.

Tre ditë pas pagesës së fundit, të dëmtuarit kanë marrë njoftim nga të akuzuarit me telefon dhe se djali apo vëllai i tyre nuk është pranuar në konkursin për trajnimin e punonjësve të policisë.

Gjatë hetimit, sipas Prokurorisë, janë hetuar paditësit dhe dëshmitarët, dhe janë mbledhur më shumë prova në mbështetje të propozimit të prokurorisë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: