Home / Te ndryshme / Lamtumirë dentist, një metodë e re ndihmon dhëmbët të rigjenerohen

Lamtumirë dentist, një metodë e re ndihmon dhëmbët të rigjenerohen

Shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë të re për të mbushur dhëmballët me anë të një ilaçi për sëmundjen e alzheimerit.

Mbushjet aktuale për dhëmballë të prodhuara me kalcium dhe produkte silikoni mund të mbyllin përkohësisht gropën, por prishen shpejtë.

Ndërsa ilaçi Tideglusib, i përdorur më parë për sëmundjet neurologjike, mund të ofrojë një zgjidhje natyrale për mbushjen e dhëmbëve, që do të zgjasë përgjithmonë.

Shkencëtarët nga Kolegji Mbretëror i Londrës kanë zbuluar se ky ilaç ndihmon qelizat staminale që të krijojnë disa shtresa të holla të mineralit të quajtur dentine, për të mbushur dhëmballët.

Ata kanë përdorur sfungjerë të dekompozuar kolagjeni për të krijuar këtë trajtim – duke aplikuar doza të ulëta të këtij ilapi në dhëmbë. Pas një kohe të shkurtër sfungjeri dekompozohet dhe zëvendësohet nga një shtresë e re dentine. Kjo çon në riparim komplet dhe natyral të dhëmballës.

Kjo metodë mund të zvogëlojë rrezikun e infeksioneve që zakonisht përhapen nga mbushja e dhëmbëve.

Leave a Reply

%d bloggers like this: