Home / Arte / Libri / Dhurohet arkivi personal i Lasgush Poradecit

Dhurohet arkivi personal i Lasgush Poradecit

19.308 fletë dorëshkrime, 8.562 fletë shtypshkrime dhe 3.662 fletë gazetash nga arkivi personal i poetit Lasgush Poradeci i janë dhuruar Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave. Ceremonia e dorëzimit të kësaj pjese të vyer nga trashëgimia e lënë pas nga poeti, u realizua dje në ambientet Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave.

Kanë qenë dy vajzat e poetit Marie dhe Kostandina Gusho, të cilat në prani dhe të Ministres së Kulturës Mirela Kumbaro i kanë dorëzuar arkivën personale të babait të tyre, drejtorit të Arkivave Ardit Bido.

Në arkivin personal të Lasgushit, ndodhen dhe 26 revista, 1.606 copë fotografi dhe kartolina 1.606 copë,315 fletë ftesa dhe telegrame, 296 fletë partitura, 14 fletë harta, 11 dekorata, 7 certifikata, 12 pulla postare dhe 8 copë kartëmonedha të grisura.

Leave a Reply

%d bloggers like this: