Home / Kosova / Remi deklarohet për formimin e Qeverisë

Remi deklarohet për formimin e Qeverisë

Anëtari i Kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës, Rrustem Mustafa ka thënë se fitues i vetëm i zgjedhjeve nacionale të 11 qershorit është koalicioni PAN.

Fituesi i zgjedhjeve, sipas tij, duhet sa më parë të krijoj qeverinë.

Qeveria e PAN-it, sipas tij, ofron stabilitet në vend dhe mundësin vazhdimësinë e përgjegjësisë politike e institucionale.

Postimi i plotë i Rrustem Mustafës:

LDK-ka mundësi të ofrohet në shërbim institucional!

Demokracia dhe zgjedhjet brenda një sistemi demokratik, nxjerrin nje fitues te vetem. Ne zgjedhjet parlamentare te Republikes se Kosoves, fitues i vetem eshte PDK me koalicionin.

Fituesi i zgjedhjeve duhet sa me pare te krijoje qeverine, nje qeveri me 61 apo me shume deputet te siguruar permes koalicioneve apo edhe me marreveshje politike me LDK- (perjashto koalicionin).

Nje realizim i ketille, ofron stabilitet ne vend, mundeson vazhdimesine e pergjegjesise politike e institucionale, perforcon rendin e ligjin ne te mire te gjithe qytetareve te Republikes se Kosoves.

qëllimisht po shkakton konfuzion. VV nuk ka fituar zgjedhjet perkunder rritjes se madhe.

Gjithashtu VV e ka të qartë se mendesia e tyre politike dallon shume me partite tjera, andaj edhe synimet e tyre te qeverisin me ndonje nga keto parti, do te ishte nje deshtim, ata po përpiqen që (duke krijuar momentin të përshtatshëm) në zgjedhjet e ardhshme të qeverisin me mendësi tjetër Vendin…

Prandaj, koha ecen dhe duhet jetesuar sa me pare institucionet. Kosova eshte ne rruge drejt Europes dhe nuk duhet vene pengesa ketij udhetimi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: