Maqedonia

10.235 votues nga Diaspora e Maqedonisë janë regjistruar për votim

Sipas të dhënave më të reja të KSHZ-së, gjithsej 10.235 shtetas të Maqedonisë që jetojnë jashtë vendiut, janë paraqitur për të votuar, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Nga ky numër, 8258 janë pranuar, ndërkaq 166 janë refuzuar, ndërkaq pjesa tjetër është në përpunim e sipër. Më tepër të interesuar ka në Bern, Venedik dhe në Detroit.

Arsyeja kryesore e refuzimit të qytetarëve për të qenë në listën e votuesve është dorëzimi gabimisht i dokumentit të lëshuar nga Maqedonia, e jo nga vendi i jashtëm.

Pra, të interesuarit duhet të paraqesin dokument të vendit ku jetojnë, më tepër se tre muaj. Të dhënat e sotme janë përditësuar në ora 14. Afati për paraqitje është deri më 11 nëntori. Të interesuarit mund të regjistrohen në vegëzën këtu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button