Keshilla

25 ushqime të stinës që janë të pasura me vitaminën C

Dimri po afrohet dhe për të shmangur sëmundjet e zakonshme të stinës, siç mund të jenë ethet, ftohja, temperatura apo dhimbja e fytit, është e rëndësishme të merrni në masën e duhur vitaminën C, e cila ndihmon tejet organizmin, për të ruajtur imunitetin.

vitamina-CE pasur me proteina, vitamina C përmirëson gjendjen e muskujve, ka veti antioksiduese, të cilat neutralizojnë ato që njihen si radikale të lira si dhe mbrojnë qelizat nga plakja e parakohshme.

Karakteristika më e njohur e kësaj vitamine është aftësia që ajo ka për të forcuar sistemin imunitar. Sipas ekspertëve, për të përfituar sa më shumë nga vitamina C është e nevojshme të konsumoni rreth 100mg në ditë. Këshillohet të mos e ekzagjeroni me sasinë e saj, pasi rritja tej mase e nivelit të vitaminës C në organizëm, mund të ketë efekt përkeqësues. Klikoni më poshtë për të njohur se cilët janë 25 ushqimet më të pasura me këtë vitaminë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button