Keshilla

3 arsye se përse duhet të ngjisni shkallët!

shkallet1. Digjni kalori

Po  është shumë e vërtetë! Shumë studime kanë treguar se ngjitja e shkallëve ndihmon në djegien e kalorive shumë më tepër se disa ushtrime fizike të cilat janë specifike për këtë qellim. Është përllogaritur se mesatarisht një person humbet 0.1 kalori për çdo shkalle qe zbret apo ngit.
2. Ngjitja e shkallëve redukton atakun kardiak
Sipas një studimi nga universiteti i Harvardit ku u morën në konsideratë 11,000 meshkuj, u vu re se ata të cilët merreshin më aktivitet fizik si ngjitja e shkalleve, kishin afërsisht 30% më pak shanse për atak kardiak. Madje ky reduktim ishte i shtrirë në kohë duke u forcuar atyre zemrën në mënyrë afatgjatë.
3. Ngjitja e shkallëve forcon muskujt
Muskujt të cilët stërvitën dhe forcohen gjatë ngjitjes apo  zbritjes së shkallëve, janë të shumtë. Muskujt e këmbës janë të parët, më pas të fundshpinës dhe të barkut. Në këtë mënyrë, jo vetëm do të stërviteni pa ekstra mundim, por gjithashtu do të forconi imunitetin tuaj si dhe do të ndiheni akoma edhe më energjike se zakonisht për shkak të furnizimit të muskujve më oksigjen.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button