Bota

4.2 miliardë dollarë investime kineze në Europë

kinaInvestimet jo financiare të Kinës në BE arritën në 4.2 miliardë dollarë amerikanë në 5 muajt e parë të vitit.  Ministria e Tregtisë tha se investimet kineze janë trefishuar në krahasim me vitin e kaluar. Kjo ka ardhur si pasojë e shtimit të projekteve të investimit nga kompanitë kineze në Europë. Në të njejtën kohë, investimet kineze në Europë po zgjerohen edhe në fusha të tjera përfshi makineritë, automjetet, tregun e pasurive të paluajtshme, telekomunikacion, energji dhe financë. Gjatë vizitës së tij në Europë javën e kaluar, kryeministri i Kinës Li Keqiang propozoi që Kina dhe BE-ja të punojnë së bashku për lehtësimin e bashkëpunimit dypalësh ekonomiko-tregtar

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button