Home / Te ndryshme / Merr ngjyrë të zezë uji pranë ujvarës së Niagarës

Merr ngjyrë të zezë uji pranë ujvarës së Niagarës

Uji pranë bazës së ujvarës së Niagraës ka marrë ngjyrë të zezë, duke u dhënë një makth të paparë turistëve.

Kjo ka ndodhur për shkak të një shkarikimi të një impianti të ujrave të zeza. Bordi i qytetit tha se shkarkimi ishte pjesë e mirëmbajtjes rutinore të një prej pellgjeve të saj.

Imazhet e publikuara tregojnë ujin e zi përgjatë lumit Niagara që gjenden në kufi më Kanadanë.

Zyrtarët kanë deklaruar se uji përmbante grimca të ngurta dhe mbetje të karbonit, por nuk kishte vajra ose tretës organikë.

Ata e përshkruan aromën si ‘aromë normale të shkarkimit të ujrave të kanalizimeve’. Sipas tyre shkarkimi ishte brenda kufijve të lejuar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: