Home / Ekonomia / Ibrahimaj në Athinë, fton sipërmarrjen greke të rrisin investimet në Shqipëri

Ibrahimaj në Athinë, fton sipërmarrjen greke të rrisin investimet në Shqipëri

Gjatë kohës së delegacionit zyrtar të çështjeve shqiptare të kryesuar nga Kryeministri Edi Rama, Ministria Ibrahimaj mori pjesë në Ekonomik të “Forumi Ekonomik Forum DELPHI”, që ishin të pranishme dhe kompanitë më të rëndësishme greke vizitore që operojnë në fusha si energjia, transporti dhe. turizmi, si dhe dhomat e tregtisë dhe industrisë së shteteve fqinje.

Në shitjen tonë operojnë rreth 760 biznese, por sipas Ministres Ibrahimaj, ka ende potencial të pashfrytëzuar grekë në grekë të ekonomisë mes dy gjuhëve dhe Shqipëria paraqet një treg potencial për investimet e tyre, në sektorin e ndryshëm të ekonomisë.

Ministrja tha se Shqipëria ka një kornizë ligjore miqësore ndaj biznesit dhe produkteve të investitorëve të huaj, një regjim tatimor i shumë konkurrues, me disa norma më të ulëta në rajon dhe stimuj shtesë për investime strategjike.

Zhvillimi i shpejtë i aktiviteteve në sektorin e energjisë, telekomunikacioni, rrugët dhe autostradat, transporti detar dhe ajror, e ka bërë Shqipërinë një vend investimesh për investimet e huaja, ndërsa Bashkimi Evropian është partner më i madh tregtar i vendit.

“Për të përçuar ndryshimin në të ardhmen është e vështirë të duket se janë sektorët strategjikë, ata që bëjnë që të luajnë rolin e tyre në ekonominë e së nesërmes”, tha Ibrahimaj.

Në vitet e fundit, interesi më i madh i kompanive greke për të investuar në Shqipëri është fokusuar në sektorin e mëparshëm, me investime në panelin e fotovoltaikeve, si dhe në funksionimin e burimeve të rinovueshme të fundit. Ministri Ibrahim tha se energjia e rinovueshme e një sektori strategjik për planetin e saj të rinovueshëm është se Shqipëria ka krijuar një kuadër të ri ligjor që lehtëson lidhjet me të cilat janë të rëndësishme dhe do të bëjnë të pamundurën që të jetë e mundur. të sektorit.

Nga ana tjetër, të shqiptarëve janë të orientuar drejt fillimit të krijimit të një ekonomie të drejtuar nga inovacioni, që është krijuar një kuadër ligjor dedikuar për politikat në politikat e politikave- me masa të veçanta fiskale mbështetëse; është duke hartuar një ligj tjetër për të përdorurit “nomadë dixhitalë” – specialistë të IT-së që ka në vendndodhje – të fshehtë dhe në Shqipëri për kompanitë e vendosura një diku tjetër.

Ministrja Ibrahimaj faktin se qeveria shqiptare ka investuar shumë nëxhitalizimin e shërbimeve publike për të kursyer kohë dhe kosto për bizneset dhe burimet, ku mund të lëvizin në e-Albania platformën online me një ndalesë në vend ofrohen 1227 shërbime elektronike publike, 756 prej tyre. janë të disponueshme edhe për bizneset.

Vitet e fundit Shqipëria është e përfshirë në një sërë nismash rajonale, një nga proceset e Berlinit, të cilat synojnë të krijojnë një treg të përbashkët rajonal në të gjithë Ballkanin Perëndimor dhe në këtë kuadër, Shqipëria një destinacion potencial për të bërë biznes. jo vetëm për tregun e saj të ujit, por për një treg rajonal të konsumatorëve mbi 16 milionë konsumatorë.

Ministrja përmendi faktin se qeveria shqiptare po punon për vendosjen e korsive të gjelbra me anëtarët e BE-së në këtë proces.

Rritja e bashkëpunimit në këtë fushë, Ministres, do të ofrojë një shërbim nga cili do të bëjnë shumë bizneset në të dy anëtarët e kufirit, duke ulur kohën dhe koston e nevojshme për transportin e mallrave në të dy tregjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.