Rajoni

Banka Popullore Bullgare raporton për shtrenjtimin e kredive

bankabullgareBanka Popullore Bullgare bëri të ditur, se kreditë janë shtrenjtuar gjatë prillit në krahasim me muajin  mars. Tek depozitat vazhdon tendenca e qëndrueshme e uljes së kamatave. Aktualisht kreditë për banesa në euro dhe në leva janë me kamatë prej rreth  mbi 6%, ndërsa tek kreditë konsumatorë në leva – kamata tejkalon 10%, në euro – 8%. Tek depozitat tendenca është për zbritje të interesit, e cila është me të ndjeshme te depozitat në euro. Përqindja mesatare e interesit tek depozitat në euro është 1,45 %, ndërsa tek depozitat në leva – 1,79 %.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button