Kuriozitete

Bulldogu francez më i parapëlqyeri për amerikanët

Për herë të parë pas 31 viteve, amerikanët kanë një racë të re të preferuar të qenve, bulldogun francez, i cili ka zëvendësuar racën Labrador.

Kjo është zbuluar nga statistikat për vitin 2022 nga American Kennel Club, organizata që mban regjistrin e origjinës së qenve të racës së pastër në SHBA.

“Ata janë qen të vegjël komikë, miqësorë, të dashur”, shpjegoi Patty Sosa, një zëdhënëse e Klubit Francez të Bulldogëve të Amerikës.

Një pjesë e suksesit është e lidhur me madhësinë dhe sjelljen e qetë.

Në fakt, është një racë që është gjithashtu e përshtatshme për qytetin, me nevoja modeste për kujdes dhe stërvitje.

Megjithatë, si shumë raca qensh, ata janë të prirur ndaj disa çështjeve shëndetësore, duke përfshirë ato që ndikojnë në aftësinë e tyre për të marrë frymë.

Racat me hundë të sheshtë janë në fakt veçanërisht të prirura ndaj këtyre problemeve për shkak të vrimave të ngushta të hundës dhe rrugëve më të vogla të frymëmarrjes.

Bulldogu francez është ngjitur në mënyrë të qëndrueshme në renditjen e Klubit të Kennelit Amerikan gjatë dekadave të fundit, dhe që nga viti 2021, kishte përfunduar në vendin e dytë, pas labradorit, por përpara golden retriever.

Megjithatë, për vitin 2022, pas bulldogut francez dhe labradorit në renditje janë golden retrievers, german shepherds, poodles, rottweilers, beagles dhe dachshunds.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button