Rajoni

Bullgari: Fillon votimi për zgjedhjet e parakohshme parlamentare

bullgari sofeSot më 5 tetor në Bullgari zhvillohen zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Deri në zgjedhjet u arrit pas rrëzimit të shumicës qeveritare të Partisë Socialiste Bullgare dhe Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë në Parlamentin e mëparshëm si rezultat i protestave njëvjeçare antiparlamentare dhe besimit të ulët në të ashtuquajturin kabinet ekspert të Pllamen Oresharskit. Në betejën e radhës do të marrin pjesë 18 parti dhe 7 koalicione, që prezantojnë tërë spektrin politik të vendit – nga e majta në të djathta. Në listat zgjedhore në vend ka 6 875 199 veta. Procesi zgjedhor në Bullgari do të monitorohet nga 69 vëzhguesit ndërkombëtarë prej shtatë organizatave. Për zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 5 tetor ka numër rekord të pikave të votimit jashtë shtetit – 427 në 59 shtete.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button