Keshilla

Çaj kundër anemisë

Përkundër faktit që hekuri është një element kryesor në shëndetin e njeriut dhe është elementi kryesor në natyrë, shumë njerëz vuajnë nga mungesa e hekurit në gjak, anemia. Kjo është vërtetuar edhe me statistikat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Mungesa e hekurit e bën të padepërtueshëm oksigjenin në trup, prandaj edhe shenja e parë e anemisë shfaqet me lodhjen e muskujve.

Anemia nuk është sëmundje e pashërueshme, mund të trajtohet me ndihmën mjekësore, por ajo mund të trajtohet edhe me ilaçe natyrore.

Kryesori mbetet çaji i hithrave. Duhet të pihen të paktën 3 gota në ditë.

Çaji i arrës, po ashtu ndihmon shumë. Fillimisht duhet zier disa gjethe të freskëta të arrës, rreth 15 min, pastaj pini një gotë në ditë, gjysmë ore para drekës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button