Ekonomia

“Cornichon” nga Patosi në Austri/ Fermeri i Zharrzës kultivon kastravecë për eksport

Në një sipërfaqe prej dy hektarësh, Ferrik Rama  në Zharrëz kultivon perime dhe eksporton 70 tonë në vit.
55-vjeçari është kthyer nga emigrimi nga SHBA dhe prej 12 vitesh i është përkushtuar bujqësisë.
Këtë sezon ka mbjellë dhe eksporton kastravecin e varietetit “kornishon” qe eksportohet në Austri.
Ferriku thotë se përveç fitimeve dëshiron edhe më shumë subvencione.
Fermeri synon që të zgjerojë sipërfaqet e mbjella, por në këtë periudhë thotë se një tjetër problem mbetet mungesa e fuqisë punëtore.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button