Te ndryshme

E dini se çfarë thotë forma e kërthizës për shëndetin tuaj ?

Disa sëmundje shfaqin shenja para se ato të zhvillohen plotësisht, por jo shumë njerëz arrijnë t’i dallojnë. Një artikull i “Healthy Way of life” tregon se si mund të dalloni probleme të mundshme të shëndetit përmes formës së kërthizës.

Sipas një studimi të fundit, forma e saj tregon nëse jeni më të prirur ndaj sëmundjeve të caktuara.

Kërthizë gropë

Njerëzit me këtë formë kërthize janë më të prirur ndaj sëmundjeve të stomakut. Ata janë zakonisht obezë dhe të prirur për depresion dhe ankth.

Kërthizë në formë topi

Kjo lloj kërthize tregon se vuani shpesh nga ftohjet dhe gripi. Nëse keni këtë formë, provoni të forconi sistemin tuaj imunitar me ushqim të shëndetshëm.

Kërthizë në forma bajameje

Kjo formë tregon se mund të vuani nga dhimbjet e muskujve, apo kockave si dhe keni shpesh dhimbje koke të fuqishme.

Kërthizë në formë “U”

Jeni më të prirur të vuani nga sëmundjet e veshkave dhe sëmundjet e lëkurës, si dhe mund të shkaktojë defekte në lindje.

Nëse vëreni një ndryshim në formën e kërthizës suaj duhet të kontaktoni menjëherë me mjekun për të parandaluar probleme të mëtejshme shëndetësore.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button