Film

Fituesit kryesorë të edicionit të 72-të të Golden Globes

Më poshtë vijon lista kryesore e fituesve të edicionit të 72-të të Golden Globes që përfshin kinemanë dhe televizionin. Çmimet u ndanë dje në mbrëmje në Los Anxheles.

golden-globes-2015– FILM –

Filmi më i mirë: “Boyhood”

Komedia më e mirë “The Grand Budapest Hotel”

Aktori më i mirë në një film dramatik: Eddie Redmayne, “Une merveilleuse histoire du temps”

Aktori më i mirë në një komedi: Michael Keaton, “Birdman”

Aktorja më e mirë në një film dramatik: Julianne Moore, “Still Alice”

Aktorja më e mirë në një komedi: Amy Adams, “Big Eyes”

Aktori më i mirë në një rol dytësor: J.K. Simmons, “Whiplash”

Aktorja më e mirë në një rol dytësor: Patricia Arquette, “Boyhood”

Regjisori më i mirë: Richard Linklater, “Boyhood”

Filmi më i mirë i huaj: “Leviathan” (Rusi)

Filmi më i mirë i animuar: “Dragons 2″
– TELEVIZION –

Seriali më i mirë dramatik: “The Affair” (Showtime)

Aktori më i mirë dramatike: Kevin Spacey, “House of Cards”

Aktorja më e mirë dramatike: Ruth Wilson, “The Affair”

Seriali më i mirë komik: “Transparent” (Amazon)

Aktori më i mirë komik: Jeffrey Tambor, “Transparent”

Aktorja më e mirë komike: Gina Rodriguez, “Jane the Virgin”

Miniseriali më i mirë apo filmi televiziv: “Fargo” (FX)

Aktori më i mirë i miniserialit apo filmit televiziv: Billy Bob Thornton, “Fargo”

Aktorja më e mirë e miniserialit apo filmit televiziv: Maggie Gyllenhaal, “The Honorable Woman”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button