Europa

Francezi Jean Tirole merr çmimin Nobel në Ekonomi

aaa755Francezi Jean Tirole mori sot çmimin Nobel në Ekonomi 2014, njoftoi komiteti organizator i dhënies së këtij çmimi prestigjioz.

”Ai u vlerësua për analizat e tij për fuqinë e tregut dhe rregullimin e tij”, thuhet në komunikatën e rastit të komitetit të sipërcituar.

Tirole është aktualisht kërkues pranë Universitetit të Tuluzës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button