Kosova

Jahjaga, diplomatit Rapp: Do ta themelojmë Gjykatën Speciale

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga gjatë takimit me ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për krime lufte, Stephen Rapp foli për përmbylljen e procesit të shqyrtimit të amendamenteve nga Gjykata Kushtetuese që i hap rrugë themelimit të Gjykatës Speciale.

jahjaga-diplomatit-rapp-do-ta-themelojm-euml-gjykat-euml-n-speciale_hdAjo tha se do të sigurohet një proces kredibil dhe të përgjegjshëm për t’u përballur me akuzat e ngritura në raportin e Këshillit të Evropës.

Presidentja Jahjaga tha se institucionet e Kosovës tashmë kanë dëshmuar përgjegjësinë për këtë proces dhe mbesin të përkushtuara të përmbushin këtë obligim ndërkombëtar, që do të dëshmojë seriozitetin e Republikës së Kosovës si pjesëtare e përgjegjshme e arenës ndërkombëtare.

Presidentja Jahjaga theksoi se, duke u bazuar në rolin e saj kushtetues, do të vazhdojë të angazhohet me të gjitha institucionet dhe grupet parlamentare e spektrin politik, të diskutojë përgjegjësitë dhe implikimet që dalin nga procesi i themelimit të Gjykatës Speciale, e cila nuk do të gjykojë luftën çlirimtare të popullit të Kosovës, por do të përcaktojë përgjegjësinë individuale për akuzat e ngritura.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button