Europa

Jean-Claude Juncer zgjidhet për të drejtuar Komisionin Evropian

juncer3 Ish-kryeministri luksemburgez, Jean-Claude Juncker u zgjodh sot nga presidentët dhe kryeministrat e Bashkimit Evropian për të drejtuar Komisionin Evropian, njoftoi presidenti i Këshillit, Herman Van Rompuy në rrjetin social Twitter.

“Vendimi është marrë. Këshilli i Bashkimit Evropian propozon Jean-Claude Juncker si president të ardhshëm të Komisionit Evropian”, shrkuan Van Rompuy në faqen e tij të rrjetit social Twitter.
Emërimi i tij do t’i nënshtrohet tashmë një votimi në Parlamentin Evropian. Jean-Claude Juncker ishte mbështetur nga kancelarja gjermane, Angela Merkel pavarësisht kundërshtimit të kryeministrit britanik, David Cameron

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button