Kuriozitete

Kali gjigand i Trojës i ndërtuar prej kartoni në Angli thyen rekordin botëror Guinness

Një skulpturë gjigante prej kartoni e kalit të Trojës nga The Odyssey e Homerit theu Rekordin Botëror Guinness për skulpturën më të madhe të kartonit në botë.

UPI raporton se Kompania e Teatrit të Objekteve të Animuara, e specializuar në shfaqje të drejtpërdrejta, si dhe në ngjarje dhe seminare në komunitet, montoi një kalë trojan me përmasa 7.10 metra e gjerë, 16,85 metra e gjatë dhe 7.84 metra e lartë në Bridlington Spa në East Riding të Yorkshire, Angli, transmeton Telegrafi.

Kali nga kartoni është pjesë e projektit aktual të grupit teatror, “The Odyssey – An Epic Adventure on the Yorkshire Coast”.

Projekti mbështetet nga Distrikti i Përmirësimit të Biznesit në Bregun e Yorkshire. /

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button