Te ndryshme

Këto janë 10 ndër kinematë më të bukura në botë (Foto)

Shumë njerëz në botë preferojnë të shohin filma, por si dhe ku i shohin? Shpesh herë është shtëpia apo ndonjë kinema e rëndomtë.

kinemate-1Për të parë një film në rehati maksimale dhe për ta përjetuar atë tërësisht, disa dizenjatorë në botë kanë krijuar kinematë më të bukura ndonjëherë.

Disa nga këto kinema kanë histori interesante duke shpëtuar madje dhe nga bombardime e zjarre. Disa të tjera janë demoluar, rinovuar duke e ruajtur veçantinë e tyre. Këto kinema në galerinë më poshtë janë të njohura në botë jo vetëm për rëndësinë e tyre kulturore, por edhe për vlerat arkitekturore që ato mbartin.

Ndodh që të jenë moderne me një interier tejet interesant, po dhe klasike me ulëse madhështore, deri tek kinematë me shtretër, barka apo pishina.

Njerëz shkoni në kinema!

Dhe më poshtë, ju ofrojmë disa foto nga këto kinema, nga më e afërta në Shkup e më të largëta në kontinente të tjera:

Arena, Pula, Kroaci

arena__880

Olympia Theater, Greqi

kinemate-1

Kinemaja fantastiko-shkencore, Hollywood Studios SHBA

kinemate-2

Kinemaja Elektrike, Notting Hill

kinemate-3

Kinemaja Kineze, Los Angeles SHBA

kinemate-7

Kinemaja Lëvizëse, Paris Francë

kinemate-5

Kinemaja me pishinë, Londër Angli

kinemate-6

The Paramountg Theater, Kaliforni SHBA

Paramount-Theatre

Kinemaja Kurshumli An, Shkup Maqedoni

kinemate-8

Kinemaja me kopsht dimëror, Toronto Kanada

kinemate-9

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button