Europa

Kompania “Airbus” regjistron një rritje me 50 për qind për gjashtëmujorin e parë

ee130 Kompania “Airbus” regjistron për gjashtëmujorin e parë një rritje të të ardhurave me 50 për qind, 1,14 miliardë euro janë të ardhurat vetëm nga aktiviteti i degës kryesor të “Airbus”, por kompania evropiane konfirmon të njëjtat parashikime edhe për pjesën tjetër të vitit 2014.

Marrëveshjet tregëtare rriten me gjashtë përqind, në 27,2 miliardë euro, krysisht falë aktivitetit të avionëve tregëtarë “Airbus” dhe “Airbus Helicopters”, ndërkohë që marrëveshjet e “Airbus Defence and Space” kanë mbtur stabël.

“Kërkesa për produktet e kompanisë mbetet e kënaqshme, sikurse e tregoi edhe salloni i aeronautikës në Farnborough (në Britani të Madhe) ku “Airbus” regjistroi rreth 496 porosi dhe angazhime të tjera të avionëve”, thuhet në një komunikatë të kompanisë.

Të ardhurat e gjeneruara nga porositë arrijnë në 27,7 miliardë euro, ndërsa vlera totale që vjen nga këto porosi, sipas çmimeve në katalog, arrin në 677,4 miliardë euro në 30 korrik 2014, kundrejt 680 miliardë që ishte në fund të vitit 2013.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button