Keshilla

Kur përdorni antibiotikë, konsumoni më shumë kos

kosGjatë përdorimit të antibiotikëve, te shumë njerëz paraqitet diarreja. Arsyeja është se antibiotikët përveç që shkatërrojnë bakteret e dëmshme, shkatërrojnë edhe bakteret “e mira”, të cilat janë pjesë përbërëse e florës së zorrëve dhe të cilat ndihmojnë tretjen e ushqimit.

Shumë studime të kësaj fushe, edhe një i realizuar nga studiuesit amerikanë, ka vërtetuar efektin e jogurtit në paraqitjen e diarresë, e cila shkaktohet nga përdorimi i antibiotikëve.

Nga 200 personat e përfshirë në studim, ata të cilët kishin përdorë jogurt gjatë terapisë me antibiotikë kishin pasur 50 për qind më pak gjasa për të pasur diarre, krahasuar me grupin që nuk ka përdorë jogurt.

Jogurti është i pasur me probiotikë duke ndihmuar kështu mbijetesën e baktereve të mira në zorrë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button