Kronika

Ligji i Forcave të Armatosura, Kushtetuesja rrëzon kërkesën e Nishanit për pezullimin e ligjit

avokati-i-popullit-e-ccedil-on-presidenten-n-euml-kushtetuese_hdGjykata Kushtetuese ka vendosur të rrëzojë kërkesën e presidentit Bujar Nishani për pezullimin e ligjit “Për pushtetet dhe autoritetet e drejtimit e të komandimit të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”.

Vendimi u komunikua në mbledhjen e sotme të gjykatës, ku në praninë e përfaqsuësve të presidencës, qeverisë dhe parlamentit po vijon shqyrtimi i kërkesës sa kreut të shtetit, i cili e konsideron ligjin e qeverisë si anti kushtetues.

Në këtë ligj parashikohet marrja e 11 kompetencave, që në ligjin e vjeter i përkisnin presidentit dhe me ndryshimet ligjore këto kompetenca i merr kryeministri. (vijon)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button