Kuriozitete

Lumi i kuq; migrimi i përvitshëm i 120 mln gaforreve

gafore2

Çdo vit, me ardhjen e shirave, Christmas Island transformohet. Dhjetëra milionë gaforre të kuqe migrojnë nga pylli drejt bregut për t’u riprodhuar dhe depozituar vezët.

gafore

Rrugët transformohen në një lum të kuq dhe banorët vendas ndërtojnë barriera dhe kalime për të bërë të mundur rrugëtimin e përvitshëm të kafshëve të rralla.

gafore1

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button