Politika

Mazi në Helsinki: Ministri i jashtëm finlandez konfirmon mbështetjen për integrimin!

Kryenegociatori i Shqipërisë për integrimin në BE, ambasadori Zef Mazi, zhvilloi një vizitë zyrtare në Helsinki, Finlandë. Kryenegociatori Mazi zhvilloi një takim të gjatë me Ministrin e Punëve të Jashtme, Pekka Haavisto. Me ministrin Haavisto u shkëmbyen mendime për një numër çështjesh të rëndësishme, si bashkëpunimet rajonale, vendimet për kuadrin negociues për Shqipërinë dhe konferencën e parë ndërqeveritare, ngerçi dhe bllokimi i ecurisë për shkak te mosmarreveshjes midis Bullgarise dhe Maqedoninë së Veriut, etj.

Qëndrimi i qartë i Shqipërisë iu paraqit edhe një herë ministrit, perfshire me argumentat perse duhet bere sa me pare konferenca, perse duhet zgjidhur urgjent mosmarreveshja dhe, sa kohe duhet te rrije peng e kesaj Shqiperia kur ajo nuk ka asnje lidhje me kete gje. Alternativa e vetme është vijimi i procesit te integrimit.

Ministri Haavisto konfirmoi mirekuptimin e pales finlandeze dhe pergezimin dhe mbeshtetjen e saj per plotësimin nga Shqiperia te gjithe kerkesave te Keshillit per mbajtjen e konferences. Qendrimi i Finlandës ka qenë dhe është mbështetës i qartë i vijimit të procesit të zgjerimit pa humbur kohe tjetër me Shqiperine. Shqiperia i ka plotesuar kerkesat.

U shkembyen mendime per rritjen dhe forcimin e bashkepunimit ne fusha te tjera, ai ne arsim, bujqesi, turizem, institucionet e zbarimit te ligjit dhe aspekte te tjera.

Kryenegociatori zhvilloi takime edhe me funksionare te larte drejtues te Ministrise te Drejtesise, te manazhimit te burimeve pyjore dhe prokurimit publik, me Drejtore te larte te ministrise te jashtme dhe negociatore te Finlandes per hyrjen e saj ne BE, me sekretar te komisionit parlamentar per marredheniet me BE dhe me Drejtorin e pergjithshem te policise ne Ministrine e Brendeshme ne Finlande.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button