Kronika

Ministri Koka: Në 20 vite është dëmtuar më tepër se 30 % e sipërfaqes pyjore

Ministri-i-Mjedisit-Lefter-Koka-në-analizën-300-ditore-të-punës-së-qeverisë-Foto-Agim-Dobi1-525x350Në analizën e 300 ditëve të qeverisjes, ministri i Mjedisit, Lefter Koka, tha se ndalimi i eksportit dhe mbjellja e 10 milione fidaneve pritet të sjellë një përmirësim të situatës mjedisore.

“Nëse eksportoheshin 100 mijë metër/kub dru në vit, sot janë mbjellë 540 mijë pemë, duke kursyer pra atë eksport që tashmë nuk bëhet më dhe duke e kthyer në kahun e kundërt duke mbjellë. Balancat janë të atilla që nga vitet ’90 janë dëmtuar mbi 30 për qind e sipërfaqjes pyjore, e cila i ka dhënë një dëm shumë të madh ekologjisë dhe erozionit”, deklaroi ministri Koka.

Ministri i Mjedisit tha se deri në pranverën e vitit të ardhshëm të gjitha akset nacionale do të jenë të pyllëzuara. “Me urdhër të Kryeministrit të gjitha akset nacionale do të jenë të rehabilituara, të pyllëzuara dhe do të kenë një jetër panoramë. Nëse nuk do të kemi një bujqësi të zhvilluar, nuk do të përmirësojmë dot ekonominë e vendit dhe të zbusim papunësinë”, theksoi Koka.

Turizmi, por edhe bujqësia, janë mjaft të lidhura me mjedisin, ndaj ndërhyrja në disiplinimin e ujërave nëntokësore, si dhe në menaxhimin e integruar të mbetjeve janë disa nga sfidat më të cilat kjo Ministri do të përballet gjatë ditëve në vijim.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button