Kuriozitete

Mushkonjat zgjedhin kë të pickojnë, ja përse

mushkonjat-zgjedhin-k-euml-t-euml-pickojn-euml-ja-p-euml-rse_2_hdE keni pyetur ndonjëherë veten se përse mushkonjat duket sikur e kanë vetëm me ju dhe injoronjë ata që janë rreth e rrotull jush?

Përllogaritet që 1 person në 5 tërheq më shumë mushkonjat sesa të tjerët, ndaj dhe disa pickohen më shpesh prej tyre.
Arsyeja se përse ndodh një fenomen i tillë në fakt nuk është shumë e qartë, megjithatë Smithsonian Magazine, na sjell një manual të dobishëm mbi preferencat e mushkonjave.

Grupi i gjakut
Për arsye gjenetike, lëkura e gati 85 përqind të popullsisë prodhon një lloj sinjali kimik që tregon grupin e gjakut dhe mushkonjat kanë më shumë tërheqje për këtë pjesë të njerëzve, në raport me 15 % që nuk e lëshojnë këtë sinjal nëpërmjet lëkurës.
Nëse grupi juaj i gjakut është 0, situata paraqitet edhe më e rëndë pasi rezulton se mushkonjat tërhiqen dyfish më shumë nga ky grup gjaku.

Mbipesha
Një ndër faktorët që i tërheq më shumë mushkonjat është dioksiodi i karbonit që prodhon organizmi i njeriut, me anë të frymëmarrjes dhe djersës.
Për pasojë, kush prodhon më shumë, siç janë personat mbipeshë, ka tendencën të tërheqë më lehtësisht mushkonjat.

Shtatzënia
Gratë shtatzëna tërheqin mushkonjat dy herë më shumë nga ato që nuk janë.
Në grua shtatzënë prodhon në fakt 21 % më shumë dioksid karboni në raport me të tjerat që kanë një temperaturë trupore më të lartë, një tjetër faktor që tërheq këto insekte të bezdisshme.

Metabolizmi dhe aktiviteti fizik
Mushkonjat perceptojnë acidin laktik që çlirojnë muskujt pas një aktiviteti fizik intensiv, acidi i urinës, amoniaku dhe substanca të tjera që nxjerrim nëpërmjet djersës.
Padyshim që ata që merren me aktivitet fizik prodhojnë më shumë substanca të këtij lloji ndaj dhe janë të “preferuarit” e mushkonjav.

Birra
Një aleat i madh i mushkonjave është birra. Nëse keni pirë qoftë një kanaçe të vogël me birrë, keni më shumë shance që të pickoheni prej tyre.
Ende nuk dihet se cila është arsyeja megjithatë është një fakt.

Ngjyra e veshjes
Mushkonjat e identifikojnë prenë e tyre nëpërmjet ngjyrave.
Ngjyrat që dallojnë më kollaj, e për pasojë i tërheqin më shumë, janë e kuqja dhe e zeza.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button