Europa

Një gjykatë shpall Holandën fajtore për tragjedinë e Srebrenicës

aaa144Një gjykatë në Hagë shpalli Holandën përgjegjëse për vdekjen e qindra myslimanëve në Srebrenicë. Për këtë gjykatë ”shteti holandez është përgjegjës për humbjet e shkaktuara nga familjarët e dëbuar nga serbët e Bosnjes, nga Dutchbat-i deri në Potocari, pasditen e 13 korrikut të vitit 1995″, pasi Kaskat Blu duhej t’i mbronin. Për këtë gjykatë, Holanda është përgjegjëse për dëbimin e 300 burrave dhe djemve myslimanë, të cilët gjendeshin pranë vendndodhjes së batalionit holandez, Dutchbat, por jo për të gjithë 8 000 burrat që u vranë nga trupat serve, ashtu si këmbëngulte organi i akuzës. Sipas gjykatës, pasditen e 13 korrikut, Dutchbat-i “nuk duhej t’i kishte lënë këta persona të iknin”. ”Ushtarët holandezë duhet të kishin mbajtur parasysh që këta persona mund të ishin viktima të mundshme të një gjenocidi”, theksoi gjykata

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button